Sådan får du mere velvære i hverdagen med yoga

Har du en travl hverdag, og går du og spekulerer over, hvordan du kan få mere velvære ind i din hverdag? Ønsker du grundlæggende et større fokus på afslapning og velbehag i kroppen? Så bør du overveje at dyrke yoga! Ikke nok med at yoga giver dig styrke og mere bevægelighed, så får du også et større fokus på mindfulness.

Læs med i denne artikel og lær mere om, hvordan yoga kan give dig mere velvære i hverdagen!

Yoga giver dig styrke og øger din bevægelighed

Yoga er en sportsgren. Der findes forskellige former for yoga, alt efter hvad du ønsker dit fokus skal være. Hvis du gerne vil strække din krop ud, bør du overveje yin yoga. Her er der nemlig fokus på at ligge længe i strækkene, så du virkelig kan mærke, hvordan det føles i din krop. Disse stræk er samtidig med til at øge din bevægelighed.

Hvis du ønsker at få lidt mere sved på panden, kan du prøve yoga flow. Her er der tale om en serie af solhilsener, hvor du både får trænet din styrke og øget din bevægelighed i kroppen. Det er alt sammen op til dig, hvad du ønsker at fokusere på, og du kan vælge typen af yoga herefter.

Fokus på mindfulness og åndedræt

Det gode ved yoga er, at det ikke kun er godt for din krop. Det er også yderst godt for dit sind, fordi der netop er et stort fokus på åndedrættet. Når du er til yoga, vil du ofte blive guidet til, hvordan din vejrtrækning skal være. På denne måde kan man ved at deltage i disse hold lære, hvordan man trækker vejret på en hensigtsmæssig måde.

Der er også generelt et stort fokus på mindfulness til yogatimer. Sindet skal være i balance, for at kroppen også kan være det. Hvis du har en travl hverdag, vil yoga være optimalt for dig. Du får nemlig både trænet og øget din styrke og bevægelighed, men du får også en øget bevidsthed om dit åndedræt. Det kan være rart at deltage i en yogatime og blot give sig fuldstændig hen til øvelserne, strækkene og åndedrættet.