Kan gadenavnet betyde noget, når du skal købe hus?

For mange danskere er vejnavnet nok fuldstændig ligegyldigt, når vi er på udkig efter et nyt hus. Gadenavnet er noget, der følger med og måske endda noget, som vi først lægger mærke til, når vi har sat underskriften på købskontrakten. For nogle mennesker forholder det sig måske lidt anderledes. Nogle siger i hvert fald jævnligt, at de da i hvert fald aldrig skal bo på en bestemt vej, fordi navnet minder dem om noget, som de slet ikke kan forbinde med deres egen adresse. Spørgsmålet er så, om der faktisk også er nogle gadenavne, der omvendt bliver mere attraktive, end de egentlig er, udelukkende på grund af navnet.

Adressen kommer i anden række

Mange af os er formentlig bedøvende ligeglad med, hvad vejen hedder, når vi skal til åbent hus. Måske falder der en kort snak af omkring navnet, hvis det er et gadenavn, der skiller sig voldsomt ud på den ene eller anden måde. Det er dog sjældent, at det i praksis har nogen betydning. Når vi danskere går på jagt efter en ny bolig, så er det helt klart huset, der kommer i første række. Beliggenheden spiller helt klart også en væsentlig rolle, når vi skal søge vores nye hjem. Derimod har navnet på vejen slet ingen betydning i forhold til placeringen af vejen og placeringen af selve huset på den bestemte vej.

Gadenavne under et bestemt tema

Med mere end 50.000 unikke gadenavne, der altså ikke deler navn med andre gader, er der dog også rig mulighed for at kunne inddele gadenavne under forskellige temaer. For eksempel findes der i Danmark flere vejnavne, der har noget med julen at gøre. Veje, der indeholder navneord, som vi forbinder med julen. Sjove og kreative variationer, der inkluderer ordene sne, gaver og nisse. Lige nøjagtig alle disse gadenavne, der kan relateres til julen, kan du læse meget mere om ved at følge linket her.

Der findes mange sjove gadenavne

Rundt omkring i Danmark findes der et utal af gadenavne. Ja faktisk har vi mere end 110.000 danske veje, der har deres eget navn. Og så alligevel er der faktisk mange klassiske navne på gader, der går igen flere gange, når man kigger nærmere på de mest brugte gadenavne i Danmark. Lærkevej er Danmarks mest benyttede gadenavn. Med hele 208 danske veje navngivet Lærkevej lægger det sig som det klart mest benyttede danske gadenavn. Derefter kommer Birkevej og Vibevej med henholdsvis 188 og 181 danske veje med navnet. Spørgsmålet er så, om gadenavnet overhovedet har nogen betydning for vores valg af boliger, når det kommer til stykket. Eller er det mere et udtryk for vores manglende opfindsomhed tilbage i tiden, da vi anlagde og navngav danske veje?