Det store spring fra lejlighed til hus

Et af de helt store spring i livet er, når man skal gå fra at bo i lejlighed til at bo i hus. Dette skyldes bl.a. den udvikling, som følger med flytningen. Ofte flytter man fra lejlighed til hus grundet stiftelse af familie, og et helt nyt kapitel startes i ens liv. Man har måske boet alene under uddannelse, og er nu færdig, fundet kærligheden og klar til at starte et liv sammen. Måske har man fundet drømmejobbet, som befinder sig et helt andet og nyt sted. Pløkkerne slås for alvor op, og man skal tilpasse sig helt nye omgivelser og familiekonstruktioner.

Pludselig får naboen en helt ny betydning

Da man boede i lejlighed, boede man tæt op af hinanden. Fysisk kommer man længere væk fra ens nabo, når man flytter i hus. Dog viser det sig ofte, at man alligevel får et tættere bånd til sine naboer imellem huse. Der opstår et fællesskab, som man måske ikke havde regnet med, når man pludselig ikke har naboen på den anden side af væggen længere. Når man går rundt i haven om sommeren, så er der pludselig kun en hæk imellem husene. Man bliver derfor også langt mere synlig, og man kan næsten ikke undgå at hilse eller tale lidt sammen over hækken. Det er dér, at fællesskabet opstår. Det kan godt være et spring i sig selv at skulle småsludre med naboen. En ting man kunne snakke om, ville være vejnavne. Man kommer til en helt ny vej, som måske har et lidt sjovt navn? Anderledes vejnavne findes der faktisk rigtig mange af. Bl.a. findes der utrolig mange vejnavne med en julestemning gemt i sig. Det er da i hvert fald én måde at bryde distancen til naboerne ved det første møde.

Et skridt ad gangen

Det kan være en stor mundfuld at flytte fra lejlighed til hus. Der er derfor heller ingen grund til at stresse over det, og måske ende med at få kolde fødder. I stedet handler det om at tage en ting ad gangen. Første skridt er at finde det helt rigtige hus til ens nye behov. Derefter skal man af med den gamle lejlighed, og så er det bare i gang med den store flytteproces. Alting tager tid, så man må forvente, at man ikke kan være på plads første dag. Man siger jo, at Rom ikke bliver bygget på en dag. Det gør ens nye hjem heller ikke. Det tager tid at finde den rette indretning og personlige stil. Samtidig flytter man måske sammen med en anden. Det gør, at man skal tilpasse sig en andens behov også, og få alle til at føle sig hjemme. Der skal pludselig være plads til andres ting, end en egens, og man er nu også flere om at tage beslutninger omkring hjemmet og hjemmets hverdagsudfordringer. Lad ikke alt dette gå dig på allerede nu. Nyd springet og det nye kapitel, som du er på vej ud i.