3 tips til at finde en studiebolig

Det kan være svært at overskue, hvordan du finder den perfekte studiebolig til dit nye studieliv. Det er vigtigt, at du finder en god studiebolig, da den skal danne rammerne for mange timers læsning. Det gør det ikke nemmere, at der er boligmangel i de store byer som København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Start din boligsøgning før alle andre

Først og fremmest skal du afklare, hvad dine krav til en studiebolig er. Vil du gerne bo med en veninde? Vil du bo på kollegie? Vil du have et privat køkken? Du ender med en lang liste af krav til at begynde med. Herefter kan du se på, hvilke af disse krav, du er villig til at gå på kompromis med.

Det er en god idé at skrive dig op til et kollegieværelse allerede ét år inden studiestart. Hermed ligger du højere på listen end dine medstuderende. Du kan også blive skrevet op i de almene boligselskaber til en lejebolig. Her kan du oftest blive skrevet på allerede som 15-årig.

Se alle mulighederne

Det er hårdt at søge efter bolig. Det kræver meget energi. Du bør tilmelde dig mindst én boligportal og bruge de rigtige Facebook grupper til søgningen. Herudover er dit netværk din største hjælp. Boligportaler koster oftest en vis beløb om måneden. De sociale medier og dit netværk er gratis at bruge. Derudover findes der også kollegiekontorer i de større byer.

Ofte vil du ønske at bo midt i byen. Her er der stor rift om lejlighederne. Derfor er de dyre. Du kan søge alternative muligheder. Faktisk kan du komme langt ned i pris på en 5-minutters tur med letbanen eller s-toget. Jo længere væk fra centrum, du kommer, jo større og billigere en bolig, kan du få.

Flyt sammen med en ven eller veninde

Sørg for at forventningsafstemme, inden du flytter sammen med en, du kender i forvejen. Der er flere udfordringer ved at bo sammen, end du måske antager. Vil du ikke bo sammen med en, du kender, kan du også flytte i et fællesskab, en delelejlighed eller et kollektiv. At bo sammen med andre gør, at udgifterne til husleje, internet- og tv-pakke osv. kan deles.  Det giver luft i budgettet.